www.exclusievewoningen.be

WONINGEN IN LIMBURG

 • artikels
 • -
 • contact
 • -
 • home
 • LUMARO VASTGOED

  Broekhofstraat 1
  3650 Lanklaar
  Tel: 089 75 33 08
  Fax: 089 75 33 06

  lumaro@scarlet.be
  www.lumaro.be

  DILSEN-STOKKEM
  PRIJS OP AANVRAAG

  luxueus gerenoveerd, classicistisch Kasteel op 13,5ha
  REF: LIM1202121

  Zeer exclusief, Classicistisch Kasteel
  Op een domein van 13,5ha!
  Schitterend gerenoveerd door TOP-architect.
  Ideaal geschikt voor een moderne kasteelheer die houdt van de laatst nieuwe technologie.

  Ligging

  Kasteel Ommerstein, de Schiervellaan 1, 3650 Rotem, Dilsen-Stokkem – het kasteel is omgeven door een park van 13 ha – de eigendom is gelegen op slechts enkele kilometers van de Nederlandse grens en van de historische stad Maaseik – op 25 km van Maastricht en 100 km van Brussel.

  Bouwjaar:

  2de helft 17de eeuw – 1e helft 18de eeuw – van 1999 tot 2007 werd het kasteel en zijn poortgebouwen volledig gerenoveerd onder toezicht van gerenommeerd architect Vittorio Simoni – al van bij het betreden van het domein heerst een jubelstemming!

  Soort:

  Dit omgrachte classicistische kasteel werd grondig gerenoveerd met een zeer hoge afwerkingsgraad – hoogtechnologische snufjes als domotica, centraal stofzuigsysteem, camera-beveiliging, airconditioning … zorgen voor het hedendaags comfort – het karakter van het kasteel werd aangevuld met een moderne, elegante stijl die gebaseerd is op Art-Deco.

  Geschiedenis:

  Het kasteel van Ommerstein was een versterkte, omwalde hoeve. Het werd geregeld verbouwd. Baron de Schiervel, die samen met zijn vrouw Adelaide Smeets het kasteel in de 19e eeuw bewoonde, was burgemeester van Rotem, voorzitter van de senaat en achtereenvolgens gouverneur van Oost-Vlaanderen en Limburg van 1834- 1857 . Zijn dochter huwde met ridder Moreau de Bellaing. 4 generaties van de familie Moreau de Bellaing bewoonden het kasteel .

  Bekend bij kad.:

  Stad Dilsen-Stokkem, 2de afd. Rotem, sectie A, nr. 1030 C en aanpalende percelen.

  Perceelsoppervl.: 13ha 34a 91ca.

  Indeling:

  De eigendom bestaat uit het kasteel en 2 poortgebouwen – stijlvol aangelegde tuin met verwarmd buitenzwembad, vijver, waterlopen, zuidgericht terras in arduin – een originele blauwsteen trap brengt u tot aan de inkomdeur.

  Kasteel:

  Gelijkvloers : riante ontvangsthal – dubbele deur naar de kantoorruimte, ingericht met Frans eiken maatwerk – ontvangstsalon met openhaard – home cinema-kamer met openhaard – grote salon met openhaard – vestiaire met gastentoilet – keuken (obumex maatkeuken ) – circulatiehal.

  1ste verdieping: 4 suites, elk bestaand uit een slaapkamer met privé dressing en badkamer – was- en strijkkamer.
  Benedenverdieping (kelder): conciërgewoning, bestaande uit hal met toilet – leefruimte – keuken – slaapkamer – badkamer – toegang tot de lift.
  Kelder : gewelfde mergelkelder met wellness-ruimte met sauna, fitness, regendouche en 2 bubbelbaden – authentieke wijnkelder.
  Zolder: woonruimte of kantoren, bereikbaar met lift vanuit de conciërgewoning - vanaf de zolder kan men de toren betreden, die toegang verleent tot het terras met panoramisch verzicht!

  Linker poortgebouw:

  Gelijkvloers: doet dienst als garages voor 4 auto's . Verdieping: gastenverblijf, ingedeeld als inkomhal – 2 slaapkamers met elk privé badkamer –woonkamer – keuken.
  Rechter poortgebouw:

  Gelijkvloers: authentieke paardenstallen. Verdieping: kantoren met aparte toegang en parking

  Tuin:

  Bij het aanleggen van de tuin door tuinarchitect Huybrechts werd bijzondere aandacht besteed aan enkele markante bomen waarvan er 3 of 4 vermeld zijn in het Belgische Bomenboek – er bevinden zich een aantal bomen van grote waarde: een Weymouthden, een Bergden, een zomereik, een Libanonceder, een Blauwe ceder, een Amerikaanse vogelkers en een Amerikaanse tamme kastanje.

  Constructie - gevels:

  De gebouwen zijn opgetrokken in baksteen met sporen van mergelstenen hoekbanden – geverfd.

  Dak:

  Het mansardedak werd volledig vernieuwd, incl. het dakgebinte – enkele originele draagbalken werden nog behouden als herinnering – dakvensters – toren

  Informatieplicht stedenbouw:

  De meest recente stedenbouwkundige bestemming van dit onroerend goed: groengebied, gebieden met cultureel, historische en/of esthetische waarde, andere dan woongebieden Werd een dagvaarding uitgebracht voor het onroerend goed? Nee Rust op het goed een voorkooprecht ter verwezenlijking van een ruimtelijk uitvoeringsplan? Nee Is voor het onroerend goed een verkavelingsvergunning van toepassing? Nee

  webdesign gent privacy